Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,266 $

Putyin támogatja az Oroszország és az Európai Unió közötti párbeszédet

Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatja Németország és Franciaország arról szóló javaslatát, hogy az Európai Unió indítsa újra a csúcstalálkozókat Oroszországgal – közölte a Kreml csütörtökön.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szíriában harcoló orosz katonák kitüntetési ünnepségén a moszkvai Kremlben 2017. december 28-án. (MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev) *** Local Caption *** 51544546
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

“Pozitívan értékeljük a kezdeményezést” – nyilatkozta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az újságíróknak. 

„Putyin elnök támogatja Brüsszel és Moszkva közötti párbeszéd és kapcsolattartás mechanizmusainak megteremtését” – jelentette ki a szóvivő válaszul arra, hogy Berlin és Párizs azt javasolta, hogy a 27 tagú blokk tervezzen meg egy lehetséges csúcstalálkozót az elnökkel. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

Az ndtv az AFP hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy az Európai Unió számos tagállama ellenzi a kezdeményezést, többek között Ukrajna is.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint “sok minden nem világos” a javaslattal kapcsolatban, beleértve ebbe a felvetett csúcstalálkozó napirendjét. 

“Kollégáinknak el kell magyarázniuk, mire gondolnak és mi a céljuk” – közölte Lavrov egy sajtótájékoztatón. 

A Krím-félsziget 2014. márciusi annektálása óta jelentősen megromlottak a kapcsolatok az EU és Oroszország között, a legutolsó Brüsszel-Putyin-csúcstalálkozóra 2014 elején került sor.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.