Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,92 Ft
Euró
392,18 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
62,216 $

Elrettentette a Brexit a többi országot az EU-ból való kilépéstől

Elrettenték az EU-ból való kilépéstől a távozáspárti politikusokat a Brexit okozta nehézségek.

Fotó: Unsplash/Christian Lue
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Brexit óta az Egyesült Királyság és az Európai Unió között kialakult, kihívásokkal teli kapcsolat sok országban “kioltotta” az EU-ból való kilépés vágyát – közölte Vicky Pryce, a Közgazdasági és Üzleti Kutatási Központ vezető gazdasági munkatársa szerdán. 

“Az a tény, hogy az Egyesült Királyság nehézségekkel néz szembe, azt jelenti, hogy bárki más nagyon kevés hajlandóságot mutat az EU elhagyására” – jelentette ki Pryce a Birmingham City Egyetem Brexit-tanulmányok Központja által szervezett online tájékoztatón.  Soron kívül Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

A szakértő a francia Marine Le Pen, az olasz Északi Liga, valamint osztrák és magyar jobboldali pártok eseteire hivatkozott, amelyek szerinte már nem szorgalmazzák országaik kivonását a blokkból. 

“Amióta a Brexit valósággá vált, a kereskedelem egyre kiszámíthatatlanabb” – mondta el David Hearne, a Brexit-tanulmányok Központjának kutatója a Sputnik News beszámolója szerint. 

David Bailey, a Birmingham Business School üzletgazdálkodási professzora szerint politikai szempontból a Brexit látszólag “kész”, de gazdaságilag – hangsúlyozta – “ez egy hosszú távú folyamat, amelynek hosszú távú gazdasági következményei vannak.” 

Az Egyesült Királyságban öt éve tartottak népszavazást az ország EU-ból való távozásáról, az igen szoros állás szerint végül a “távozást” választók arattak győzelmet. A kilépéshez 3 és fél évre volt szüksége az országnak. Boris Johnson nyilatkozata szerint ezzel az Egyesült Királyság “visszaszerezte szuverenitását”.

A Savanta ComRes által végzett közvélemény-kutatás azonban megállapította, hogy öt évvel később az Egyesült Királyság továbbra is ugyanolyan megosztott maradt, mint valaha, de most szűk vezetéssel rendelkeznek azok, akik az EU részesei akarnak lenni.

Az elnöki székébe is kerülhet Bidennek a TikTok betiltása

Nem várt hatása lehet az elnök által is támogatott törvénynek.