Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

A britek szerint hiba volt a Brexit, nyoma sincs a stabilitásnak, amit Johnson ígért

A brit miniszterelnök lemondása rávilágított, még mindig sok a kérdőjel a kilépés körül; a legtöbben nem azt kapták, amit vártak.

Boris Johnson szerint Ukrajna harca olyan, mint a Brexit

Boris Johnson az idei pártkonferenciáján az ukrán nép szabadságharcát a Brexit mellett szavazáshoz és a progresszív woke mozgalom melletti kiálláshoz hasonlította. 

Brexit: a magyar diákokra volt a legnegatívabb hatással

A brexit után drasztikusan visszaesett az Egyesült Királyságban tanulók száma, mivel a tandíj 3,6 millió forintról 15 millióra rúgott, így több kelet-európai, német és magyar diák került nehéz helyzetbe.

A járvány csak egy pofont adott a brit gazdaságnak, a Brexit egyenesen fejbe is rúgta azt

Egy pénzügyi elemzőszervezet rávilágított arra, hogy a britek Európai Unióból való kilépése mennyire káros hatással van a brit gazdaságra.

További Hírek

Franciaország szankcionálná a briteket a Brexit utáni halászati vita miatt

Franciaország arra figyelmeztet, hogy szankciókkal sújtja az Egyesült Királyságot, ha nem oldódik meg a Brexit utáni halászatról szóló vita.

Ma már csak a britek 36 százaléka lépne ki az EU-ból

Ha holnap szavaznának az EU-ból való kilépésről, csak 36 százalék támogatná, szemben a 2016-os 52 százalékkal.

A britek nem térnek vissza az „ellenőrizetlen bevándorláshoz“

Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap kijelentette, hogy nem tér vissza az „ellenőrizetlen bevándorláshoz“ az üzemanyag-, gáz- és karácsonyi élelmiszer-válság megoldása érdekében, és azt sugallta, hogy az ilyen terhek a Brexit utáni alkalmazkodási időszak részét képezik.

Sürgősen megoldást kell találni a Brexit utáni válságra

A munkaerőhiány miatt üresek a brit benzinkutak, hiányosak a szupermarketek polcai, de még a pénzügyi ágazat is elkezdett szenvedni. Az ipari vezetők szerint a helyzet ezen a télen még ennél is rosszabbá válhat, ha a brit kormány nem enyhíti a Brexit bevándorlási szabályait.

Nagy bajban az Egyesült Királyság a Brexit miatt

Az Egyesült Királyságban válság válságot követ, mióta kiléptek az Európai Unióból: először az élelmiszer, majd az üzemanyag fogyott el.

Nem számít, hogy soha nem vezettek még teherautót, most erre kéri a németeket a brit kormány

Az Egyesült Királyság területén élő németek ezreit kérte arra a brit kormány, hogy üljenek teherautó-volán mögé, attól függetlenül, hogy vezettek-e valaha egyszerű személygépjárműnél nagyobb járművet.

Boris Johnson szerint nem a bevándorlás jelenti a jelenlegi problémákra a megoldást

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem az "ellenőrzés nélküli bevándorlás" kínálja a megoldást a teherautósofőrök hiánya miatt kialakult országos ellátási problémákra.

Egyre több területen okoz nehézséget a britek számára a Brexit

A Brexit egyre több területen okoz nehézségeket az Egyesült Királyságban, legutóbb például azért kellett magyarázkodnia a brit kormánynak, mert úgy tűnt, nincs elég üzemanyag, ám kiderült, hogy csak sofőr nincs, aki szállítsa.

A zavaros szabályok miatt az EU attól tart, hogy csak a briteket engedik fel az Egyesült Királyságba tartó gépekre

Az EU szerint a légitársaságok elutasíthatják a letelepedett státuszú uniós polgárok felszállását a járatokra a bonyolult tartózkodási szabályok miatt.