Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,721 $

Ezúttal Amerikának üzent Kim Dzsongun húga: „Ne legyen csalódás a vége”

Kim Dzsongun, Észak-Korea legfelsőbb vezetőjének befolyásos húga, Kim Jodzsong kedden kijelentette, hogy Washington téves elvárásai nagy csalódásokhoz vezethetnek a két ország közötti viszonyban.

2019. március 2-án Hanoiban készített kép Kim Jo Dzsongról, az észak-koreai kommunista diktátor, Kim Dzsong Un húgáról, akit a megfigyelõi várakozásokkal ellentétben nem választottak be az állampárt Politikai Bizottságába a Koreai Munkapárt nyolcadik kongresszusán 2021 januárjában. MTI/EPA/Reuters pool/Jorge Silva
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Jake Sullivan, az Egyesült Államok első számú nemzetbiztonsági tanácsadója „érdekesnek” nevezte korábban Észak-Korea első reakcióját arra, hogy milyen megközelítést fog Washington alkalmazni a két ország közötti kapcsolatokban.

A Biden-kormány ugyanis megígérte, hogy sokkal pragmatikusabb és kimértebb diplomáciával próbálják elérni, hogy a kommunista diktatúra leépítse az atomfegyver- és ballisztikus rakétaprogramját a béke érdekében. Soron kívül Leszedték a közművesek a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

Kim Dzsongun a múlt héten pedig kijelentette, hogy Phenjan készen áll a dialógusra és a konfrontációra is egyszerre Washingtonnal – idézte az AFP hírügynökség. Sullivan erre reagálva kijelentette, hogy még kivárják, lesz-e esetleg valami konkrétum Észak-Korea részéről, amin el lehet indítani a tárgyalást.

Kim Jodzsong, a vezető húga azonban kijelentette, hogy Washington ne reménykedjen abban, hogy ilyen korán folytatódnak a két ország közötti tárgyalások. Az állami KCNA hírügynökségnek eljuttatott közleményében elmondta, az USA úgy tűnik, hogy „magát akarja megnyugtatni” ezekkel a kijelentésekkel.

Jodzsong figyelmeztette Washingtont, hogy ne ringassák magukat téves elvárásokba, mert „sokkal nagyobb csalódás lehet a vége”. A vezető húga ezt néhány nappal azt követően jelentette ki, hogy az USA egyik vezető koreai diplomatája jelezte, bármikor és bárhol hajlandók lennének találkozni a kommunista vezetővel.

Észak-Korea jelenleg kifejezetten nehéz időket él meg, ugyanis a koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások miatt szinte mindenből hiány alakult ki, köztük élelmiszerből is, amelynek kapcsán már arról lehet hallani, hogy mindössze két hónapnyi étel maradt az országban.

Jobb, ha mindenki felkészül, 500 forint lesz egy gombóc fagylalt idén nyáron

A változatosság kedvéért ismételten drágulásra kell készülni a süteményeknél, miközben a kakaó világpiaci ára rekordszintre emelkedett, egy gombóc fagylalt pedig legalább 500 forint lesz a nyáron.