Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,50 Ft
Euró
381,45 Ft
Font
445,05 Ft
Bitcoin
43,446 $

További Hírek

Kim Jodzsong látszólag növekvő befolyása és a Kim Dzsongun egészségi állapotáról szóló pletykák ellenére az észak-koreai vezető húga soha nem lesz az ország élén.

Kim Jodzsong, az észak-koreai diktátor egyik legfontosabb tanácsadója megszakította a Koreai-félsziget kapcsolatainak meglepően pozitív irányát.

Kim Jodzsong, Kim Dzsongun befolyásos kishúga figyelmeztetett, hogy a közeljövőben esedékes USA-Dél-Korea hadgyakorlat alááshatja a javuló kapcsolatokat a Koreai-félszigeten.

Kim Dzsongun, Észak-Korea legfelsőbb vezetőjének befolyásos húga, Kim Jodzsong kedden kijelentette, hogy Washington téves elvárásai nagy csalódásokhoz vezethetnek a két ország közötti viszonyban.

Észak-Korea vezetőjének húga szerint az Egyesült Államok jobban tenné, ha azonnali hatállyal beszüntetné a Koreai-félszigeten folytatott hadgyakorlatokat.

Az Észak-Koreát irányító Munkáspárt tisztújító közgyűlését követően eltűnt a politikai bizottságból Kim Dzsongun húgának, Kim Jodzsongnak a neve, ez pedig kérdéseket vet fel, tekintve, hogy eddig évekig egyre nagyobb befolyása volt.

Kim Dzsongun észak-koreai diktátort nevezték ki a Koreai Munkapárt főtitkárává, a tisztség ugyanis apja halála óta, már tíz éve betöltetlen volt.

A 32 éves Jodzsong kétségtelenül egyre nagyobb hírnevet szerez nemzetközi szinten, júniusban tett nyilatkozatával pedig, melyben tulajdonképpen megfenyegette Dél-Koreát, a nemzetközi sajtó is felfigyelt Kim Dzsongun húgára.

Nagyon erős szavakkal reagált a Kim Jodzsong a dél-koreai külügyminiszter kritikáira, aki megkérdőjelezte, hogy valóban meg se jelent a koronavírus-járvány Észak-Koreában, mint ahogy azt Phenjan kommunikálja.

Kim Jodzsong, a rettegett észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun húga ebben az évben robbant be a köztudatba, és már egyre több pletyka keringett, miszerint a gyenge egészségügyi állapotnak legfelsőbb vezető helyébe léphet.