Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,64 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,11 Ft
Bitcoin
62,965 $

Rasszista inzultus érte a magyar-francián Mbappét és Benzemát, az UEFA vizsgálja az esetet

Egy, a helyszínen lévő riporter szerint többen huhogtak, amikor a francia válogatott legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé a labdához ért.

Willi Orbán (j), valamint a francia Kylian Mbappé (k) és Karim Benzema (b) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az UEFA vizsgálatot indít a következő órákban, hogy kiderítsék, igazak-e a hírek, miszerint több francia játékost, köztük Kylian Mbappét és Karim Benzemát is rasszista bekiabálásokkal zaklatták a magyar szurkolók a két csapat tegnapi, 1-1-es döntetlennel végződő mérkőzésén az Európa-bajnokság F-csoportjában.

A Mundo Deportivo cikke szerint a dpa német hírügynökség egy, a Puskás Arénában lévő riportere tett panaszt, amiért többen is huhogtak, amikor Kylian Mbappé a labdához ért. Az algériai származású Karim Benzemát is érték bekiabálások. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A meccsen többnyire magyar szurkolók voltak jelen, hiszen Budapesten korlátozások nélkül lehet megtekinteni az EB-mérkőzéseit. Nem ez az első vizsgálat, amit az UEFA indított, a portugálok elleni meccs után egy homofób molinó miatt panaszolták be a szurkolókat.

A magyar csapat, amely szerdán Münchenben fog játszani Németország ellen ki-ki mérkőzést, többször is kapott már a múltban büntetést a szurkolók rasszista és/vagy homofób megnyilvánulásai miatt.

München városi tanácsa azt szeretné, ha a mérkőzés idejére az Allianz Aréna szivárványszínbe borulna, ezzel tiltakozva az ellen, hogy a magyar parlament a héten elfogadott egy, többnyire a pedofília ellen fellépő törvénycsomagot, amelynek egyes passzusai azonban sértik a melegek és transzneműek jogait több szervezet szerint is.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.