Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,60 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,18 Ft
Bitcoin
62,768 $

Fiola gólja volt a fordulópont a franciák szerint a magyarok elleni meccsen

A francia válogatott több tagja is úgy érzi, az első félidő végén a magyaroktól bekapott gól után már nem tudták a kezükbe kaparintani a mérkőzést, ez és a telt ház is szerepet játszhatott a döntetlenben.

A francia Antoine Griezmann (b) ünnepel, miután gólt szerzett a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a franciák ellen a Puskás Arénában szombaton délután hatalmas bravúrt bemutatva. A mérkőzés első gólját azonban a magyarok szerezték.

Az első félidő végén Sallai Roland és Fiola Attila remek összjátéka végén utóbbi lőtt Hugo Lloris mellett a kapuba. A francia kapus a Le Monde-nak elmondta, többek között ez volt a döntő: Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

„A bekapott gól nagyon nehéz helyzetbe hozott minket, felbátorodtak és a szurkolók is sokkal inkább mögéjük álltak. Ennek ellenére visszajöttünk a meccsbe. A hozzáállásunkkal nem volt pont, de ettől még nem leszünk kevésbé csalódottak, három pontért jöttünk.”

„Voltak helyzeteink az első félidőben is. Egy ilyen meccsen, ha előnybe kerülsz, könnyebb kezelni a helyzetet. Ez most nekik sikerült. Egy kicsit sajnáljuk. A csalódás ellenére elégedettek vagyunk az egy ponttal is.”

A franciák egy fokozattal feljebb kapcsoltak ekkor, ami végül gólban is megmutatkozott: Antoine Griezmann Mbappé megpattanó passzát lőtte az esélytelen Gulácsi mellett a kapuba. A gólszerző így értékelt:

„A közönség teljesen elvette az eszünket. A hőség sem segített. Tudtuk, hogy ez lesz, egy kontra mégis meglepett minket. Nem tudtunk előnybe kerülni, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Ez az Európa-bajnokság, mindenhol remek országok, remek játékosok állnak velünk szemben.”

A szövetségi kapitány, Didier Deschamps is kiemelte, hogy a körülmények a magyar csapatnak kedveztek: „A mai mérkőzést meg kell emésztenünk, és az eredményét is. Úgy tűnt, nekünk nehezebb volt ebben a hőségben, mint a magyaroknak, a körülmények ellenére ők voltak dinamikusabbak.”

„Nehezen rázódtunk bele a mérkőzésbe, aztán kaptunk egy gyomrost… Szépen játszottak időnként a hazai közönség előtt a magyarok, persze helyzeteink voltak, de az eredmény nekik kedvezett.”