Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,55 Ft
Euró
391,49 Ft
Font
458,12 Ft
Bitcoin
59,403 $

Vajon kell majd fizetni Windows 11-ért, esetleg ingyenes lesz az új operációs rendszer?

Június 24-én esedékes a Microsoft nagyszabású bemutatója, amely során lehullhat a lepel a következő generációs operációs rendszerről, ami minden bizonnyal a Windows 10-et válthatja.

Illusztráció
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szakértők világszerte meg vannak győződve róla, hogy a redmondi techóriás Windows 11 néven fogja piacra dobni következő szoftverét, ami lényegében egy teljes ráncfelvarráson átesett Windows 10 lehet.

Egyelőre senki sem tudja, vajon mennyibe kerülhet majd az új operációs rendszer, azonban minden jel arra utal, hogy hasonló módon járhatnak el, mint azt tették a Windows 7 és Windows 8 esetében. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Amikor a Windows 10-et 2015-ben piacra dobták, azok a felhasználók, akik korábban megvásárolták a Windows 7 vagy Windows 8, illetve 8.1 szoftvereket, ingyen frissíthettek a legújabb operációs rendszerre, továbbá kaptak határidőt is, hogy ezt meddig tehetik meg.

Ugyanez történhet meg tehát a Windows 11-nél is, azzal a különbséggel, hogy kizárólag a Windows 10-es júzerek élhetnek majd az ingyenes upgrade lehetőségével, míg mások kénytelenek lesznek megvenni a licencet.

Árazás szempontjából sem számíthatunk túlságosan nagy változásra, így valószínűleg a Windows 11 alapverziója a Windows 10 Home-hoz hasonlóan 44 999 forintba, míg a 11 Pro a 10 Pro alapján 79 999 forintba kerülhet majd.