Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,60 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,18 Ft
Bitcoin
62,768 $

Egyes betegek a védettség ellenére is megfertőződtek a delta variánssal egy kanadai kórház jelentése szerint

Alberta vezető orvosa megerősítette, hogy a calgary-i Foothill Medical Centre-ben történt delta variáns kitörésekhez kapcsolódó 10 ember teljes mértékben immunizált volt, mielőtt tesztjük pozitív lett volna koronavírusra.

Illusztráció/MTI/Czeglédi Zsolt
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

„Amit most figyelemmel kísérünk, az az, hogy – ahogyan azt várnánk – enyhébb lefolyású betegségük volt-e vagy sem” – mondta Dr. Deena Hinshaw, Alberta egészségügyi főorvosa a csütörtöki tartományi sajtótájékoztatóján.

Az Alberta Health Services szerint egy adag mRNS-vakcina – mint a Pfizer és a Moderna – 73 százalékos védelmet nyújt az alfa variáns ellen. Ez a védettség egy második adaggal 91 százalékra emelkedik. Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

Az először Indiában azonosított delta törzzsel szemben az első adag 33 százalékos védelmet nyújt, a második adag pedig 88 százalékos védelmet biztosít.

„Bár láthatunk néhány olyan esetet, amely áttörte a vakcinát, a beoltott emberek túlnyomó többsége védett lesz”

– mondta Hinshaw.

Szerdáig az AHS a B.1.617.2 variáns 16 esetét erősítette meg a Foothills Medical Centre két egységének betegeinél, ezen felül hat egészségügyi dolgozó tesztje is pozitív lett a variánsra. A kórházban a járvány során több járványkitörés is volt, de ez az első, amely a delta variánssal hozható összefüggésbe.

A kórház továbbra is nyitva tart, és minden beteg ellátására alkalmas, bár az AHS szerint a járványok által érintett két osztályon nem fogadnak betegeket. A delta variánssal fertőzött két egységből a betegek hosszú távú gondozási központokba történő átszállítása szintén szünetel – írja a CTV News.