Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

„Nem lep meg, hogy a Mészáros Csoporton keresztül támadják a kormányt”

Mészáros Lőrinc, Magyarország legvagyonosabb vállalkozója az Indexnek adott interjújában reagált az őt ellenzéki oldalról érő kritikákra.

Mészáros Lõrinc, a Visonta Projekt Kft. tulajdonosa (b) a cég búzafeldolgozó üzemének alapkõletételén Visontán 2017. április 24-én. Magyarország egyetlen búzakeményítõ gyára épül meg Visontán 93 millió eurós beruházásban, a 33 ezer négyzetméteren épülõ üzem 250 munkahelyet teremt, és további 500 beszállítónak ad munkát 2018 végére. MTI Fotó: Komka Péter
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint a hírportál újságírója is felvetette, Mészáros Lőrinc immáron Magyarország leggazdagabb vállalkozójának tekinthető a mintegy 500 milliárd vagyonával, mely miatt sokszor támadják be főként ellenzéki oldalról, elsősorban „oligarchának” bélyegzik.

A vállalkozó első körben a vagyonának felidézésére reagált, melynek kapcsán elmondta, hogy aki egy kicsit járatos az üzleti életben, az tudja, hogy ezek vagyonbecslések, tehát nem egy adott üzletember készpénzállományáról van szó, hanem a cégek becsült értéke, amit sok tényező befolyásol. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

Mészáros kijelentette, hogy a tulajdonában álló cégeknek a valódi értékét nem elsősorban pénzben méri, hanem értékteremtő képességben. Ennek kapcsán pedig elmondta, hogy Magyarországon a magánszférában az egyik legnagyobb foglalkoztatónak tekinthetők, 30 ezer embert alkalmaznak.

Az üzletember szerint ha ezekből a szempontokból vizsgálja valaki a Mészáros Csoporthoz tartozó cégeket, akkor jogosnak tartja, hogy az élmezőnyben szerepelnek. Hozzátette: e mögött teljesítmény áll.

Mészáros reagált az őt ért támadásokra is, melyek mögött szerinte az áll, hogy sokaknak nem tetszik az ő „jobboldali kiállása”, melyet elfogad és megért. Mint mondta:

„Mivel ma Magyarországon jobboldali kormány van, érthető számomra, hogy az ellenzék a Mészáros Csoporton és más, jobboldalhoz kötődő gazdasági szereplőkön keresztül támadja a kormányt”

Mészáros végül Orbán Viktor szavait idézte a listákra reflektálva, miszerint: „vannak, akik azért fizetnek, hogy felkerüljenek egy listára, és vannak, akik azért, hogy le”.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.