Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,62 Ft
Euró
390,81 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
60,290 $

A Moderna Magyarországon is kereskedelmi forgalomba hozná oltóanyagát

A Moderna a közép- és kelet-európai országokban, valamint Izraelben tervezi kereskedelmi fogalomba hozni koronavírus elleni oltóanyagát.

Fotó: MTI/Rosta Tibor
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Moderna megállapodást kötött a Medison Pharma vállalattal annak érdekében, hogy Közép- és Kelet-Európában, illetve Izraelben kereskedelmi forgalomba kerülhessen koronavírus elleni vakcinája.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól, de a gyógyszergyártó közleménye szerint 20 országban lesz elérhető kereskedelmi forgalomban az oltóanyag: Magyarország mellett Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban és Izraelben lehet majd megvásárolni a vakcinát. Soron kívül Egyenruhás ellen indult eljárás, miután a nyílt utcán bántalmazta élettársát

Az Infostart azt írja, a magyar kormány korábban többször is közölte, hogy magánszolgáltatóknál nem lesznek elérhetők a koronavírus elleni oltóanyagok, kizárólag az állami egészségügyi rendszerben lehet hozzájutni a vakcinákhoz.

Videón a Bayern München és a Real Madrid fordulatos BL elődöntője

A Bayern München és a Real Madrid végül nem bírt egymással a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén Münchenben.