Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,73 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,08 Ft
Bitcoin
62,691 $

Bombafenyegetés miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania a Ryanair gépének Berlinben

Hamis bombafenyegetés miatt kényszerült landolásra Berlinben a Ryanair vasárnapi járata.

Fotó: Fotis Christopoulos/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Leszállásra kényszerült egy utasszállító repülőgép vasárnap Berlinben, mielőtt folytathatta volna útján Lengyelországba – közölték a német hatóságok.

A Dublinból Krakkóba tartó járat váratlan eltérítésére egy bombafenyegetés után került sor a Bild tudósítása szerint. A repülőgép 160 emberrel a fedélzetén nem sokkal este 8 óra után érkezett meg Berlin-Brandenburg repülőtérre, és hétfő reggelig ott is maradt – írja a France 24 Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A berlini rendőrség szóvivője elmondta, hogy a hatóságok elvégezték a szükséges biztonsági kutatást, és nem állapítottak meg semmilyen fenyegetést. A járat utasait egy másik géppel szállították tovább Lengyelországba. 

Az utasszállítót teljesen kiürítették és a csomagokat is ellenőrizték a német sajtó információi szerint. 

Az incidens előtt egy héttel egy másik Ryanair-járat is földre kényszerült Fehéroroszországban, ahol landolás után a hatóságok őrizetbe vettek egy újságírót, ami nemzetközi felháborodást és szankciókat váltott ki

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.