Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Zidane lehetőségei: új csapat, egy év szünet, francia válogatott?

Valószínűleg bőven lehetnek opciói a folytatásra a Real Madrid korábbi edzőjének, de nem kizárt, hogy szünetet tart.

...svg content...Fotó: Twitter/French Team
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg Madridban, és Zidane 2018 után ismét lemondott, noha érvényes szerződése volt a következő szezonra, miután szerdán közölte a döntését a klubbal és a csapattal.

Hetek óta sejteni lehetett, hogy Zidane erre készül, így senkit sem ért váratlanul a bejelentés, és egy ideje már tárgyalnak a potenciális utódokkal Madridban. Nem egy opciója van a spanyoloknak, ugyanakkor a nagy esélyesnek tartott Allegri már nincs játékban, aki végül a korábbi csapatával, a Juventusszal állapodott meg. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Mivel egy teljesen új projektet készülnek megvalósítani Madridban a fiatalokkal, valamint az új igazolásokkal, közel sem mindegy, hogy ki veszi át Zidane helyét. Allegri kézenfekvő opció lett volna, aki sokáig kivárt, de most ismét a Serie A-ban fog edzősködni.

Zidane az edzői tapasztalatait a Real Madridnál szerezte meg, mégis hatalmas sikereket tudott elérni a csapattal. Először Ancelotti asszisztenseként és a Castilla edzőjeként szerzett fontos tapasztalatokat, majd jött a nagy lehetőség, és sorra hozta a Bajnokok Ligája győzelmeket.

2018-ban a három egymást követő BL-győzelem után mégis lemondott, de nem amiatt, hogy máshol vállaljon munkát. Szabadságra ment, ami nem tartott sokáig, és kevesebb mint egy év múlva, 2019 márciusában ismét átvette a Madrid irányítását.

Mint arról a spanyol AS is ír, Zidane szívesebben dolgozik olyan csapatoknál, amikhez kötődik, és emiatt a Real Madrid életképes opció volt számára. Amihez még hasonló szálak fűzik, az a Juventus, ahol szintén nagy sztár volt, és még mindig bálványozzák. Több mint 210 alkalommal lépett pályára az olaszokkal, akiknek 31 gólt szerzett.

Ki lesz a Real Madrid új edzője? Itt vannak az opciók, egy nem várt névvel

Az Allegrivel kötött megállapodás azonban bezárta előtte a kapukat, de nem kizárt, hogy Franciaországból is lehetnek ajánlatai. A PSG szintén reális opció lehet, ahol állítólag Pochettino a rossz viszony miatt a korai távozását fontolgatja. A hírek szerint összeveszett Leonardóval, a sportigazgatóval, ami miatt a Tottenham is felvette vele a kapcsolatot. A londoni csapat kirúgta őt, és Mourinho érkezett a helyére, bár nem sokkal később a portugálnak is mennie kellett, aki azóta aláírt a Rómához.

Zidane kapcsán opcióként emlegetik a Cannes, a Bordeaux és a Olympique de Marseille csapatát, melyekkel kapcsolatban állt. Kézenfekvő lehetőség lehet a francia válogatott átvétele is, és az FFF elnöke, Nöel Le Graet soha nem titkolta azon vágyát, hogy egy nap a legenda vezesse a nemzeti tizenegyet.

Ez azonban nem ilyen egyszerű, mivel Didier Deschamps, aki 2012 óta irányítja a csapatot, sorra halmozza a sikereket, de ha az Európa-bajnokság katasztrofálisan alakul számukra, akkor változhat a helyzet, bár ez valószínűtlennek tűnik, ugyanakkor nincsenek könnyű csoportban Németországgal és Portugáliával.

Sokkal valószínűbb lenne, hogy Deschamps csak a 2022-es katari világbajnokság után távozna, és a szerződése is abban az évben jár le. Sőt, ő maga is küldött olyan jeleket, amik arra utalhatnak, hogy hamarosan leköszönhet és Zidane méltó utódja lehet.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.