Megvan José Mourinho új csapata

London, 2021. április 19. José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetõedzõje a Fulham FC elleni bajnoki találkozón Londonban 2021. március 4-én. Mourinhót menesztették a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatától 2021. április 19-én. MTI/EPA/Pool/Neil Hall
not image

Nagy Noel

2021.május.4 - 15:53

A Tottenhamtől szezon közben kirúgott José Mourinho máris megtalálta legújabb csapatát, szezon végétől az AS Roma csapatának kispadját veszi át.

José Mourinho pályafutása a Tottenham csapatánál felemásra sikerült, a biztató szezonkezdet után ugyanis a londoniak nagyon visszaestek, így elküldték a BL-győztes portugál mestert. Nem kellett azonban sokáig munka nélkül maradnia, ugyanis máris bejelentették, hol folytatja.

Az AS Roma ugyanis a klub hivatalos oldalán bejelentette, hogy a 2021-22-es szezontól kezdve José Mourinho lesz a csapat vezetőedzője. Ezzel pedig biztossá vált, hogy Paulo Fonseca, a rómaiak jelenlegi menedzsere távozni fog a csapattól.

A Serie A hetedik helyét elfoglaló AS Roma számára idén komoly problémát jelentett, hogy a rangadókon rendre alulmaradtak kihívóikkal szemben, mely Fonseca felé is éles kritikákat irányított. Távozását már korábban belengették, helyettese kapcsán azonban inkább Maurizio Sarri vagy Massimilliano Allegri nevét lehetett hallani.

Mourinho három éves szerződését kötött a fővárosiakkal, melyet Dan Friedkin klubelnök és Ryan Friedkin alelnök nagy örömmel jelentett be:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük: üdvözöljük José Mourinhót az AS Roma családjában. José egy igazi bajnok, aki a futball minden szintjén trófeákat nyert, és remek vezetési tapasztalatokat fog hozni a projektünkben. José kinevezése egy fontos lépése a hosszú távú győzelmi kultúra kiépítésére a klub berkein belül”

Az 58 éves portugál menedzser már 25 trófeát nyert pályafutása során, és olyan kluboknak volt a menedzsere, mint az FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid, Manchester United és a Tottenham. Mourinho így nyilatkozott kinevezése után:

„Köszönöm a Friedkin-családnak, hogy engem választottak ennek a remek klubnak a vezetésére, hogy részese lehessen ennek a projektnek. Miután találkoztam a vezetőséggel és Tiago Pintóval, azonnal megértettem az AS Roma ambícióit” – kezdte a portugál.

„Ugyanazokkal az ambíciókkal rendelkeznek, mint amik engem mindig is motiváltak, és az előttünk álló években egy győztes projektet akarunk felépíteni. A Roma szurkolók elképesztő szenvedélye meggyőzött, hogy elfogadjam ezt az ajánlatot, és alig várom, hogy elkezdődjön a következő szezon”

Mourinho a közleményében sok sikert kívánt a továbbiakban a távozó Paulo Fonsecának és kijelentette, hogy a későbbiek során fog további nyilatkozatokat tenni.