Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,921 $

Aki Pfizerre vár, az most biztosan örülni fog

Újabb jelentős mennyiségű vakcinaszállítmány futott be Magyarországra a Pfizertől, melynek egy részét első körös oltásokra fognak felhasználni.

...svg content...Fotó: Kardosné Huszár Ildikó asszisztens (j) beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával az orosházi László Elek kórházban kialakított oltóponton 2021. május 23-án. MTI/Rosta
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az operatív törzs hétfőn is megtartotta a szokásos sajtóeseményét, ezúttal Müller Cecília országos tisztifőorvos részvétele nélkül. Több bejelentés is történt a délelőtti sajtótájékoztatón, ismertetvén azt is, hogy ezentúl nem lesznek napi sajtóesemények az operatív törzs részéről. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz több sajtótájékoztató, csupán ritkábban tartják meg azokat.

Az oltások továbbra is folyamatosak Magyarországon, várják a regisztrációkat, illetve a regisztráltakat az oltásra a különböző oltóanyagokkal. A regisztrációt követően időpontot foglalhatnak azok, akik igényt tartanak az oltásra, és még válogathatnak is a vakcinák között.

Azok, akik a Pfizer oltására várnak, örülhetnek, mert nemrég egy újabb nagy szállítmány futott be a cégtől. Az operatív törzs megerősítette, a mai napon 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, amiből 175 ezer adag közvetlenül felhasználható első oltásokra.

Ezen oltóanyagok egy része a háziorvosokhoz fog kerülni, másik része pedig a kórházi oltópontokon érhető el.