Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Biztonságos a Pfizer és az AstraZeneca keverése – tanulmány

Egy spanyol tanulmány kimutatása szerint hatásosnak és biztonságosnak bizonyult, ha az AstraZeneca és a Pfizer-BioNTech vakcinát „keverték” a betegekben.

...svg content...Fotó: Mészáros Marianna asszisztens beolt egy várandós nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 6-án. MTI/Rosta Tibor
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A spanyol állam által működtetett Harmadik Károly Egészségügyi Intézet által indított „Combivacs” tanulmány szerint 600 ember bevonásával történt a tanulmány és csak nagyon kevesen panaszkodtak mellékhatásokra – írja a The Guardian.

A kutatás eredménye szerint azoknál, akik az első dózis AstraZenecájukra a Pfizer-BioNTech vakcinát kapták második dózisként, akár 30-40-szer erősebb immunválasz alakult ki, mint akik két AstraZeneca dózist kaptak. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Ez azért is fontos eredmény, mert nagyon sok helyen a világban, köztük az Európai Unióban is, jelentősen csúszik a brit-svéd gyártó által előállított oltóanyagok leszállítása, a kontinensen például még csak a januári mennyiséget szállították le.

Ezzel szemben a Pfizer mindenhova késedelem nélkül vagy csak kisebb késedelmekkel szállít, Magyarországra is nagymennyiségű dózis érkezett már, és érkezik az előttünk álló hónapokban, amely már önmagában a lakosság felének beoltására is elegendő lenne.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.