Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Egyre többen keresik a kínai vakcinát a WHO ajánlása óta

Miközben vasárnap reggelre átlépte a 4,6 milliót a beoltottak száma Magyarországon, egyre gyorsabban közelítünk az enyhítések felé, a WHO ajánlását követően pedig a kínai készítmények iránti érdeklődés is megnőtt.

MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az M1 Híradó riportjából kiderült, hogy a fiatal felnőttek körében is népszerűvé vált az oltás, többen is szüleiket és hozzátartozóikat szeretnék megóvni a fertőzéstől, ezért döntöttek a vakcináció mellett.

Az oltópontok tapasztalatai szerint az elmúlt hetekben változott a vakcinák iránti kereslet, nem csupán a Pfizer, hanem már a keleti védőoltások is kelendőbben. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„A 20. héten összességében 21 ezer oltakozót várunk, bízunk benne, hogy ezt a számot túl fogjuk tudni teljesíteni is, mégpedig azért, mert a WHO ajánlását követően a Sinopharm érdeklődés nagyon komolyan megnőtt” – mondta Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója.

Kaposváron is gyors tempóban zajlik az oltakozás, többségében itt is a fiatalok és a fiatal felnőttek kérték a védőoltást.

Gyulán a fiatalkorúak mellett leginkább pedagógusok érkeztek második, emlékeztető oltásra. Békés megyében az oltócentrumokon eddig már több mint 120 ezren kapták meg a koronavírus elleni vakcinát.

„Folyamatos a regisztráció lehetősége mind a 18 év feletti fiataloknak, mind a 16 év feletti fiataloknak, tehát aki most tölti majd be a 16. életévét, ő is regisztrálhat, és folyamatosan érkeznek az oltóanyag-szállítmányok. Pfizer vakcina is rendelkezésre áll, tehát az időpontfoglalás majd a részükre is újra biztosított lesz, és az ő korcsoportjuknak az oltása is folyamatos. Természetesen a 18 év felettiekkel együtt” – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.