Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,558 $

Salah is felszólalt az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban

A Premier League sztárja, Mo Salah felszólította a világ vezetőit, köztük Boris Johnson brit miniszterelnököt, hogy avatkozzanak be, mivel az izraeli erők és a palesztin fegyveresek közötti halálos összecsapások egyre csak fokozódnak.

Elfogórakétát lõ ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én. MTI/AP/Ariel Schalit
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A heves tűzharcok kedden is folytatódtak, rakéták váltották egymást Izrael felett, és egyáltalán nem látszik, hogy rövidesen vége szakadna a halálos konfliktusnak, amelynek középpontjában egy olyan terület áll, amelyet a muszlimok, a zsidók és a keresztények egyaránt szentnek tartanak.

A Gázai övezetben – a Hamász által irányított, de Izrael által ellenőrzött kis földterületen – a jelentések szerint 26 ember halt meg izraeli légicsapásokban a területen, s kilenc gyermek is szerepel a halálos áldozatok között. Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

Izraelben pedig további halálos konfliktusoktól tartanak, mivel mindkét fél ígéretet tett arra, hogy az évtizedek óta tartó viszályban a folyamatos megtorló akciók miatt most fokozzák támadásaikat, azonban egy ilyen versenyből senki sem jöhet ki győztesen.

A sportvilág számos prominens muszlim személyisége, köztük az orosz MMA-sztár, Khabib Nurmagomedov, a gyilkosságok leállítására szólította fel a feleket – most pedig a világ másik leghíresebb muszlim sportolója is csatlakozott a folyamatos erőszakot elítélő felszólalókhoz egy tweettel.

„Felszólítom a világ összes vezetőjét, beleértve annak az országnak a miniszterelnökét is, amely az elmúlt 4 évben az otthonom volt, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az erőszak és az ártatlan emberek gyilkolása azonnal véget érjen. Elég volt!”

– írta az egyiptomi sztár, Salah, aki Boris Johnson brit miniszterelnököt is megjelölte a tweetben.

Kevesebb mint egy órával az üzenet közzététele után Salah bejegyzését már 40 ezerszer retweetelték és több mint 100 ezer lájkot gyűjtött.

Az égiek sem akarják, hogy a Leverkusen veretlenségi sorozata megszakadjon

Xabi Alonso csapata immár 46 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

A közösség összefogásának köszönhetően megtalálták a 13 éves, állami gondozásból szökött Norbertet, aki több mint egy hónapig élt az utcán.