Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,57 Ft
Bitcoin
57,495 $

Újabb ismert politikus támogatását jelentette be a Jobbik

Jakab Péter, a Jobbik pártelnöke és az ellenzéki előválasztáson indított miniszterelnök-jelöltje megerősítette, hogy támogatni fogják a Momentum színeiben induló Szél Bernadettet az előválasztáson.

Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő, Kepli Lajos jobbikos képviselő, Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, Szél Bernadett független képviselő, Vadai Ágnes, a DK képviselője, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője és Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő (b-j) kitűzték az ellenzék Márciusi kiáltványát a Kossuth téren, az Országház kapujára 2019. március 15-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Szél Bernadett, az LMP korábbi társelnöke, jelenleg független országgyűlési képviselő a Pest megyei 2. számú választókerületben, Budakeszi és Budaörs környékén indul, mint négy évvel korábban, ám ezúttal a Momentum színeiben.

2018-ban éppen csak alulmaradt a Fidesz-KDNP jelöltje, Csenger-Zalán Zsolttal szemben, nem volt 1 százaléknyi különbség sem a két politikus között, ráadásul az akkori Jobbikos jelölt 8.3 százalékot vitt el Széltől, mely szavazatok végül sokat számítottak. Soron kívül Térképen a fővárosi patkányhelyzet

Az összefogást megalkotó hat ellenzéki párt, éppen azért, hogy ilyen és ehhez hasonló helyzetek többet ne forduljanak elő, előválasztáson kiválasztott közös jelöltekkel indulnak az egyes választókerületekben, hogy a kormánypárti jelöltekkel szemben egy kihívó legyen csak.

Jakab Péter, a Jobbik pártelnöke pedig bejelentette, hogy Pest megye 2-ben még az előválasztást sem fogják bonyolítani saját jelölttel, és beállnak az ezúttal Momentum színeiben induló Szél Bernadett mögé. Mint Jakab fogalmazott:

„Ha van ellenzéki képviselő, aki megérdemli a Jobbik támogatását, az Szél Bernadett. A közélet megtisztításáért végzett küzdelme, szakmaisága és alázata példamutató, szükség van rá az új országgyűlésben”

Az elmúlt hetek során több jelölt esetében jelentette be a Jobbik, hogy nem indítanak rájuk saját jelöltet, hanem inkább beállnak mögéjük. Ilyen volt Kunhalmi Ágnes (MSZP), Csárdi Antal (LMP), Demeter Márta (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) is.

Bajnokok Ligája-győzelem esetén sem akarja megtartani Tuchelt a Bayern München

Hiába a jobb eredmények a Bajnokok Ligájában és a szurkolók egy részének tiltakozása, a Bayern München vezetősége új edzőt akar.