Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Minimális előnnyel, de vezet az ellenzék a Publicus közvélemény-kutatásában

A felmérés alapján Karácsony Gergely nyerné el a miniszterelnök-jelöltséget, rájuk a választók 23 százaléka szavazna, míg Dobrev Klárára a megkérdezettek 20 százaléka adná le a voksát.

MTI/Soós Lajos
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Népszava által finanszírozott közvélemény-kutatásból kiderült, hogy az összes megkérdezett 40 százaléka támogatná az ellenzéki összefogást, melynek része a DK, a Momentum, az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és az LMP, míg a Fidesz mellett a biztos szavazók 37 százaléka döntene.

A bizonytalanok jelenleg 22 százalékot tesznek ki, míg a Kétfarkú Kutya Pártra 1 százaléknyian adnák le a voksukat. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyét Karácsony Gergely vezeti, aki még nem jelentette be indulását, ám könnyen elképzelhető, hogy ezt az elkövetkező hetekben megteszi.

Ami a pártok támogatottságát illeti, az ellenzéki oldalon a DK a legnépszerűbb 11 százalékkal, a második helyen a Jobbik áll 10 százalékkal, őket követi az MSZP 9 százalékkal, a Momentum 8 százalékkal, valamint az LMP és a Párbeszéd 1-1 százalékkal.

Az eredmények alapján kiderült, hogy az ellenzéki szavazók minden további nélkül leszavaznának az összefogásra, legkevésbé a jobbikosok tennék meg ezt, ám esetükben is 93 százalékos a hajlandóság.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Távvezérelt csótányok játszhatnak kulcsfontosságú szerepet a mentési műveletekben

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósai sikeresen fejlesztettek ki távirányítású csótányokat, amik forradalmasíthatják a kutató-mentő műveleteket.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.