Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

Kalapáccsal vertek fejbe egy nőt az utcán, amiért maszkot viselt

Vasárnap éjszaka New Yorkban brutálisan megtámadtak egy nőt, amiért a koronavírus-járvány ellen védekezvén az enyhítések ellenére maszkban ment ki az utcára.

Unsplash
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az NBC New York hírportál értesülései szerint két nő merészkedett közelebb ázsiai származású áldozatához, aki mit sem sejtve nyugodtan sétálgatott a nagyváros utcáin, miközben felelősségteljesen viselte arcvédőjét.

Korábban többször is hallhattunk olyan uszításokról az Egyesült Államokban, hogy a maszkviselési szabályok feloldása után arra kérték az embereket, támadják meg verbálisan azokat, akik a szabályok ellenére továbbra is hordani fogják a maszkot. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A 31 éves ázsiai nőt kórházba kellett szállítani, mivel berepedt a koponyája, ám szerencsére nem került életveszélyes állapotba.

A támadást követően a tettes és társa elszaladt a helyszínről, a rendőröknek azóta sem sikerült azonosítaniuk a bántalmazót, ezért a lakosság segítségét kérik a rejtélyes nő felderítésében, akiről csupán egy fantomrajz született.

Andrew Cuomo kormányzó már felvette a kapcsolatot a gyűlölet-bűncselekmények munkacsoportjával, akik megkezdték az ügy vizsgálatát. Nyilatkozatában Cuomo undorítónak és elfogadhatatlannak nevezte az esetet, szerinte példaértékű büntetéssel kell sújtani a rasszista elkövetőt.