Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,31 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
57,017 $

Elektromos földelési hiba léphetett fel a Boeing 737 Max repülőgépeknél

Az amerikai repülésbiztonsági hivatal (FAA) felszólította a Boeinget, tisztázzák, hogy nem érint-e minden Boeing 737 Max gépet a szóban forgó meghibásodás.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az elektromos földeléssel kapcsolatos hibát még április közepén detektálták több Boeing 737 Max típusú repülőgépnél – írta a Reuters hírügynökség.

A vizsgálatok során megállapították, hogy a repülőgép pilótafülkéjében lévő biztonsági tartalék áramszabályozóban gyártási hibával rendelkező egységek helyezkednek el, továbbá az elektromos földeléssel is gondok vannak. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A 737 Max flotta nagyjából 25 százalékának működését felfüggesztették, az ügy pedig határozatlan ideig elhúzódhat, hiszen az FAA-nak még ellenőriznie kell a hivatalos dokumentumokat.

A Boeing 737-8 Max tavaly decemberben indulhatott újra útjának azután, hogy 2019 márciusában beszüntették a repülését, miután hat hónapon belül két ilyen típusú gép is lezuhant.

Később kiderült, hogy nem személyi hibákról és mulasztásokról volt szó, hanem alapvető tervezési hibákról, amit a vállalat próbált elhallgatni és titokban tartani az illetékes hatóságok előtt.

A decemberi felszállást követően motorhiba jelentkezett néhány repülőgépnél, melynek következtében több ízben is kényszerleszállást kellett végrehajtani.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.