Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Sokkal rosszabbak lehetnek az áprilisi halálozási adatok az egy évvel korábbihoz képest

A Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője szerint az elmúlt hetek adatai alapján úgy tűnik, a harmadik hullám során sokkal többen halhattak bele a covid-fertőzés szövődményeibe, mint 2020 ugyanezen időszakában.

MTI/EPA-LUSA/Antonio Pedro Santos
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A KSH legfrissebb adatai alapján idén márciusban 40 százalékkal többen hunytak el, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Az első negyedévben 22 százalékkal emelkedett a halálozás mértéke, 2021 márciusáig 41 727-en vesztették életüket, 7 072-vel többen, mint egy évvel korábban. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

Kovács Marcell, a KSH főosztályvezetője az ATV Start című műsorában elmondta, az elmúlt hetek koronavírus-adatai alapján várható volt a kedvezőtlen márciusi statisztika, egyúttal figyelmeztetett, a harmadik hullám áprilisi tetőzésével az újabb adatok jelentősen leromolhatnak majd.

Magyarországon a többlethalálozás körülbelül 80 százalékát tette ki a covid-halálozások száma, ám arról még hivatalos statisztika nem készült, hogy számszerűen ez hány elhunytat jelent; ez csupán akkor lesz várható, ha a KSH feldolgozza a halotti bizonyítványok adatait.

A KSH felmérése szerint a születések száma Budapest és Észak-Magyarország kivételével mindegyik régióban megemelkedett a tavaly mért adatokhoz viszonyítva.

Kovács úgy gondolja, ez pozitívnak számít, részben azért, mert félő volt, hogy a koronavírus-járvány miatt gyengülni fog a gyermekvállalási kedv, részben pedig azért is, mert évente nagyjából 20 ezerrel csökken a gyermekvállalási korba eső nők száma.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.