Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,64 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,11 Ft
Bitcoin
62,965 $

Szlávik elmondta, mikor érhet véget a folyamatos oltás a COVID ellen

Szlávik János a TV2 vendégeként igen érdekes információkat osztott meg a vírusról, többek között az oltásokról is.

Fotó: Lakatos István idegsebész főorvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 30-án. MTI/Balázs
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Úgy tűnik, hogy még egy ideig biztosan velünk marad a koronavírus ezen formája, és éves szinten válhatnak szükségessé az oltások. Ugyanakkor később lehet egy pont, amikor a folyamatos oltásokra már nem lesz szükség.

„Vannak becslések, például az orosz vakcinánál becsülték, hogy két évig tartó védettséget ad. Amit biztosan tudunk, hogy a jelenlegi vakcinák olyan 6-8 hónapig tartó védettséget adnak. Nem tudunk tovább gondolkodni.” – mondta Szlávik a Mokka stúdiójában. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

„Ráadásul készülnek az új generációs vakcinák, amelyekből biztosan kell egy harmadik oltás, tehát igazából szinte mindegy, hogy meddig tart a vakcinával hozott védettség, ha a mutánsok ellen létrehozott vakcinákat úgyis fel kell majd venni, előreláthatólag valamikor nyáron.”

„Addig, amíg a földgolyón lesznek olyan területek, ahol a vírus tud szaporodni, mutálódni, változni, addig lehet, hogy évente újra kell oltani, hiszen számíthatunk arra, hogy Afrika, vagy Dél-Amerika távoli részeiből kiinduló mutáns vírus elterjedhet a világ más részein.”

Szlávik szerint ezen a héten kiderülhet, hogy állunk a harmadik hullámmal

„Amint ez megszűnik, akkor én úgy gondolom, hogy vége ennek a folyamatos oltásnak, hiszen nem tudnak a mutáns vírusok sehol kialakulni, és az egészből lesz egy ilyen náthaszerű megbetegedés.” – zárta le Szlávik a válaszát.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.