Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,91 Ft
Euró
388,63 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,702 $

Szlávik szerint nincs igazán értelme a 12 év alatti egészséges gyerekeket COVID ellen oltani

A 16 és 18, valamint a 12 és 15 év közöttiek azonban még abba csoportba tartoznak, akiket érdemes lehet beoltani.

Fotó: Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 3-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hamarosan megkezdődnek a 16 és 18 év közöttiek oltása Magyarországon, ami egy újabb mérföldkő lesz az ország számára. Az érettségit követő héten indul be a folyamat, tehát már csak pár napot kell várni erre.

Szlávik János ennek kapcsán tért ki a fiatalok oltására, amiről a TV2 vendégeként beszélt a Mokka kedd reggeli adásában. Az elismert szakértő annak már nem látná értelmét, hogy a 12 év alatti egészséges gyerekek is kapjanak oltást.

„Én mindig azt mondom, hogy a gyermekek nem hajtórugói ennek a járványnak. Más a 16-18 éves korosztály, hiszen ők bandáznak, buliznak, fertőzhetnek. A kisebb gyerekek tünetmentesen hordozhatják a vírust.”

„12 éves kor alatt szerintem egészséges gyermek oltásának nem sok értelme van. 12 és 15 éves korosztályon el lehet gondolkodni, de az a helyzet, például Angliából kiindulva, ahol egyértelműen a felnőtt lakosság a cél.”

„Tehát az a cél, hogy valamennyi angol felnőtt be legyen oltva, és meg fog állni a járvány. Ez mutatja, hogy nem feltétlen a gyerekek a célpontok, nekünk felnőtteknek kell felelősségteljesen viselkedni, gondolkodni és beoltatni magunkat.”

Szlávik szerint ezen a héten kiderülhet, hogy állunk a harmadik hullámmal

„Ez a járvány gyerekek között nagyon nehezen terjed, bár tudom, hogy egyre több gyerek fertőződik meg Magyarországon is. Sőt, vannak súlyos esetek, de ezek azért ritkák.”

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban, lopással vádolják

Múlt csütörtökön, Vlagyivosztokban vették őrizetbe a 34 éves férfit.