Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,897 $

Kínából rendelt covid elleni gyógyszerrel akarta kezelni családját egy piliscsabai nő

A piliscsabai nő úgy tudta, hogy az internetről rendelt gyógyszer használ koronavírus-fertőzéssel szemben, arról viszont fogalma sem volt, hogy Magyarországon nincs érvényes forgalomba hozatali engedélye.

...svg content...Pixabay
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Január 5-én érkezett az országba egy Dél-Ázsiából származó csomag, melyben 100 darab Ivermectin Tablets nevű gyógyszer volt, ami Magyarországon nem rendelkezett érvényes forgalomba hozatali engedéllyel – adta hírül az Police.hu.

Szakértői vélemény alapján február 25-én gyanúsítottként hallgattak ki egy 41 éves piliscsabai nőt, akit gyógyszerhamisítással vádoltak meg. Az asszony közölte, nem gondolja úgy, hogy bűncselekményt követett el, azt viszont elismerte, nem tudta, hogy a megrendelt termék engedély hiányában Magyarországon nem alkalmazható. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

A nő a rendőröknek azt mondta, a kialakult járványhelyzet következtében aggódott saját és családja egészségéért, ezért döntött úgy, hogy rendel a kétes eredetű, parazitaellenes hatóanyagot tartalmazó tablettákból, amelyekről azt hallotta, hatásosak koronavírus-fertőzés kezelésére.

A Pilisvörösvári Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya a gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek, egyben intézkedtek a lefoglalt tabletták elkobzására.