Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,921 $

Több kórházban is elfogyott a Pfizer-vakcina

A kórházak előtt hatalmas sorok kígyóznak, az oltakozni vágyók többsége számára nem jutott oltóanyag.

...svg content...MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A mai nap folyamán összesen 100 ezer adag Pfizer-oltást osztottak szét a kórházak között, miközben az eeszt.gov.hu portál összeomlott, így képtelenség volt időpontot foglalni.

A HVG hírportál olvasóinak beszámolói alapján az oltópontokra átlagosan 7-800 adag vakcina jutott, amit be is adtak sebtében a vakcinációt igénylő személyeknek. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

A Honvédkórház előtt száz méteres sor kígyózott, dél körül pedig közölték, hogy elfogyott a Pfizer, csupán AstraZeneca vagy Sinopharm oltást tudnak adni, a hír hallatán pedig a megjelent emberek nagyjából 80 százaléka hazament.

Az Uzsoki kórháznál több kilométeres sor állt, az orvosok 2 óra tájékán közölték, nem tudnak mindenki számára Pfizer-oltást biztosítani, helyette Sinopharmot javasoltak. A helyszínről már többen is elmentek, rendőrök pedig lezárták a sort azok mögött, akik még kaphatnak a nyugati vakcinából.

A Szent Imre kórháznál fél 12-kor szóltak, hogy nem állhatnak be többen sorba Pfizer-oltásért, a Kútvölgyinél fél 2-kor kezdtek sorszámokat osztani, míg a Péterfi Sándor utcai kórházban nem fogadnak senkit sem, csupán azokat, akik előre tudtak regisztrálni.

A Bajcsy-Zsilinszky kórházban szintén elfogyott a vakcina, miközben a kistarcsai kórházban is több budapesti várakozik, itt az utolsó sorszámot fél 1-kor adták ki.