Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Premier League: aggódnak az etnikai kisebbségekhez tartozó játékosok a visszatérés kapcsán

Számos ütközőpontja volt eddig a Premier League újraindulásáról folyó tárgyalásoknak, kezdve a semleges helyszínek kérdésével egészen a kiesés és feljutás problematikájáig.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A hét elején már visszatérhettek a Premier League klubok az edzésmunkálatokhoz, egyelőre még csak kisebb csoportokban, de a tervek szerint rövidesen a nagyobb, kontaktokkal járó edzéseket is folytatnák, azonban erről újra szavazást kell tartani.

Ennek a kérdésében merült fel egy újabb ütközőpont az egyébként is ellentétekkel tűzdelt tárgyalási folyamatokban: az ázsiai és fekete kisebbségi etnikumú (BAME) játékosok aggodalmukat fejezték ki, mivel az eddigi tapasztalatok alapján sokkal kitettebbek a koronavírusnak a többségi, fehér játékosoknál. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

Bobby Barnes, a játékosok szakszervezetének tekinthető PFA elnöke hangsúlyosnak ennek a probléma megoldását, amit egy péntek délutáni konferencia idejére fel is vetettek, mint tárgyalandó téma. Barnes szerint nagyon komolyan kell venni ezt a jelenséget:

„Kétség kívül beszélni kell a problémáról, amiről ma fogok tárgyalni a Premier League vezetőivel és egészségügyi szakértőivel. Biztosítanunk kell a játékosainak, hogy ezt a kockázatot menedzselni tudjuk. Ha kellenek plusz intézkedések, akkor készen állunk azok implementálására”

Barnes kitért arra, hogy ugyan a kontaktmentes edzések valóban csökkentenék az etnikai kisebbségek fokozott kockázatát, ugyanakkor mindenképpen át kell lépni a „második fázisba”, ha ténylegesen újra akarják indítani a Premier League-t. Ennek érdekében közös megoldásra kell jutni a vezetőkkel, hogy az ázsiai és fekete etnikumú játékosok biztonságban érezhessék magukat.

Ez pedig a liga játékosainak nem elhanyagolható hányadát érinti, köztük sztárcsapatok sztárjátékosaival, elég csak N’Golo Kantéra vagy Son Heung-Minre gondolni. Kanté és a Watford csapatkapitánya, Troy Deeney már jelezték is korábban, hogy egyelőre nem érzik biztonságosak a visszatérés jelenlegi formáját.

Közben a Bundesligában sajátos megoldást választott a Bajnokok Ligája helyezésért küzdő csapat:

https://liner.hu/bundesliga-egyedi-modon-toltik-meg-nezokkel-a-monchengladbach-stadionjat/

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.