Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Lassan érkezik az orosz Szputnyik V orrcsepp változata

Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója szerdai interjújában adta hírül, hogy akár ez év végén, de legkésőbb jövő év elején már a Szputnyik V oltóanyag orrcsepp változata is elérhetővé válik.

Fotó: Unsplash/Diana Polekhina
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az igazgató hozzátette, kutatásaik alapján az általuk kifejlesztett vakcina akár három éven át képes fenntartani a magas antitestszintet, mely azt jelenti, hogy szervezetünk állandó védelem alatt állhat a vírussal szemben.

Az orrcseppes változat azért is rendkívüli hír, mert eddig nem volt megfelelő megoldás a gyermekek beoltására, ezzel a megoldással pedig sokkal egyszerűbb lenne immunizálni a legfiatalabb generációt is. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

A szakember jelezte továbbá, hogy az általuk végzett vizsgálatok alapján a Szputnyik V képes felvenni a harcot a brit, a dél-afrikai és a brazil mutációval is, a Gamaleja Intézet munkatársai pedig már két módszert is kidolgoztak arra vonatkozóan, hogy a jövőben az újabb variánsok megjelenése miatt képesek legyenek módosítani az oltóanyagot – írja az Index.

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.