Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,86 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
477,96 Ft
Bitcoin
63,809 $

Újabb országban tették bárki számára elérhetővé a Pfizer és Moderna vakcinákat

Ingyenes Pfizer vagy Moderna oltóanyagot kaphatnak azok, aki Alaszkába látogatnak.

...svg content...Fotó: Skitterphoto/Pexels
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Ha Alaszkába érkezik, ingyenes oltást kap

– ígéri az állam kormányzója mind a belföldi, mind a külföldi látogatóknak a 24.hu szerint.  Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

Az ötnapos próbaidőszakot már április végén megkezdik Anchorage repülőterén, hogy felmérjék az érdeklődést, és ha minden jól megy, a koronavírus elleni védőoltást június végétől kaphatják meg a turisták az állam négy repülőterén. 

Mike Dunleavy kormányzó szerint a lépéstől az idegenforgalom fellendülését várják, és Pfizer illetve Moderna vakcinákat fognak felajánlani az államba látogatóknak. 

Alaszka a népességarányos adatokat nézve a legjobban átoltott állam az Egyesült Államokban, és a 16 év feletti lakosságnak csaknem a 48 százaléka megkapta már legalább az első adag vakcinát – 40 százalék már mindkét dózist. 

Ha elég ideig maradnak a turisták Alaszkában, az államtól megkaphatják a második adag védőoltást is. Ez a Pifzer-BioNTech oltóanyagának esetében 21, a Moderna oltóanyagának esetében 28 napot jelent. 

Heidi Hedberg, az alaszkai közegészségügyi hivatal vezetője közölte, hogy rengeteg oltás áll rendelkezésre az államban, így elegendő vakcinának kell lennie a kormányzó által bejelentett tervhez. 

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Maldív-szigetek hasonló akciót fontolgat a turizmus fellendítésére.