Új értelmet nyer a “vakcinaturizmus” a Maldív-szigeteken

Fotó: Asad Photo Maldives/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021.április.16 - 21:06

Arra készül a Maldív-szigetek kormánya, hogy a teljes lakosság beoltása után beindítják a programot, melynek keretében az országba látogató turistáknak felajánlanák a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát.

A Maldív Köztársaság az első országok közé tartozott, amely ismét megnyitotta kapuit a turisták előtt, és most olyan húzásra készülnek, ami miatt új értelmet nyerhet a “vakcinaturizmus” kifejezés. 

Az Indiai-óceánon fekvő szigetország kormánya bejelentette, hogy azt tervezi, érkezésükkor beoltja a turistákat a koronavírus elleni védőoltással, hogy még több látogatót csábítsanak magukhoz nyaralni.

Dr. Abdulla Mausoom, az ország turizmusért felelős minisztere megerősítette, hogy dolgoznak az úgynevezett “3V turizmus” kifejlesztésén, ami lehetővé tenné az utazók számára a látogatást, az oltakozást és a vakációt (vagyis Visit, Vaccinate and Vacation, azaz 3V). 

A CNN tudósítása szerint a Maldív-szigetek a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisával készülnének a turisták számára, ami azt jelenti, hogy a látogatóknak több hétig az országban kell maradniuk. 

A miniszter azt reméli, hogy a program segítene fellendíteni a turizmust – a világjárvány előtt évente átlagosan 1.7 millió látogató érkezett a szigetekre. Korai lenne azonban máris hotelt, repülőt foglalnunk – a 3V program egészen addig nem kezdődik meg, amíg az ország teljes lakosságát, 550 ezer főt be nem oltanak. 

A Maldív-szigetek állampolgárainak eddig 53 százaléka megkapta már legalább a védőoltás első dózisát – a turizmusban dolgozóknak 90 százalékával együtt.