Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Kiadták az aktuális oltási tervet, így oltanak a következő napokban Magyarországon

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján került ismertetésre az aktuális oltási terv, ennek alapján fognak haladni a következő napokban.

Fotó: Meglécz Katalin ezredes a Magyar Honvédség oltóbuszánál Szedresen 2021. április 19-én. A település általános iskolájában kialakított oltóponton a honvédség segítségével végzik az oltást a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával. MTI/Kiss Dániel
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A magyar kormány gyorsan megoldást talált az 500 ezer kiesett vakcina pótlására, így továbbra sincs miért aggódniuk a regisztráltaknak. A plusz segítség Kínából fog érkezni, miközben a Moderna, a Pfizer és a Szputnyik oltóanyagából is folyamatosan jönnek az új adagok.

Hétfőn a Moderna érkezését erősítették meg, de már akkor tudni lehetett, hogy a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinaszállítmánya is úton volt. Az operatív törzs szerdai eseményén ismertették az aktuális oltási tervet. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A hétfőn érkezett 68 400 adag Modernából 59 200 vakcinát a háziorvosok kapnak meg, míg a többi adagot a második oltásokra teszik félre. A Pfizer legutóbb 248 040 adagot küldött, amiből 111 000 adagot első körös oltásra használnak fel a kórházi oltópontokon, illetve a háziorvosok olthatnak velük.

Az érkezett 72 ezres AstraZeneca-szállítmányt a második körös oltásokra teszik félre, míg a 100 ezres Szputnyik-adagot szintén a második körben oltják el. Hétvégén 600 000 Sinopharm-vakcina fog megérkezni Kínából. Ennek a szállítmánynak az egyik felét a háziorvosok kapják, míg a másik felét a kórházi oltópontok.

A következő héten a praxisok átlagosan 60 főt jelölhetnek ki oltásra. Vasárnapig van idejük a tervezésre, mert hétfőn már indulnak az új oltások a beérkezett vakcinákkal. Emellett 300 ezer vakcinát a kórházi oltópontokra terveznek kiszállítani.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.