Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,90 Ft
Euró
398,28 Ft
Font
478,05 Ft
Bitcoin
61,816 $

Már közel 1,4 millió magyar a második oltását is megkaphatta, gyors tempóban zajlanak az oltások

Egészen közel kerültünk ahhoz, hogy a két oltáson átesettek száma elérje az 1,4 milliót, ami egy újabb remek hír.

...svg content...Fotó: Nyíregyháza, 2021. április 17. Csehely Csilla bőrgyógyász beolt egy pedagógust a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 17-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az oltások az eddig megszokottakhoz hasonlóan gyorsan és ütemezett módon zajlanak. Az egyetlen hátrányt a kevesebb vakcina okozza, mivel Brüsszelen keresztül továbbra sem érkezik elegendő mennyiség.

Keletről Kína fogja pótolni az emiatt kiesett 500 ezres tételt a következő hetekben, így senkinek sem kell aggódnia, rövidesen minden regisztrált hozzájuthat az oltásához. Elértünk abba a fázisba, hogy a regisztráltak közül már bárkinek bármely pillanatban csöröghet a telefonja az oltás felvétele miatt. Soron kívül Vogel Evelin interjúja már 1 millió 350 ezer megtekintésnél jár, Magyar Pétert is meghívták

A legfrissebb adatok szerint eddig 3 252 579 fő kapta meg az oltását Magyarországon, akik közül 1 385 898-an a második oltásukat is felvehették. A magyar lakosság 33,3%-a már megkapta az oltását, míg az uniós átlag csupán 17,9%.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy minden harmadik magyar ember már kapott oltást, és ez a szám a következő időszakban még jobb lehet. Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy az elkövetkezendő hetekben megduplázhatjuk az oltottak számát.