Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,75 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
454,08 Ft
Bitcoin
59,312 $

Egyre több bűncselekménnyel hozható összefüggésbe a bitcoin, a magyar bankok szabályoznák a kriptovalutát

Szigorúbb szabályozásokat szeretnének eszközölni a manapság egyre népszerűbb kriptovalutákkal kapcsolatban.

Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Magyar Nemzet tudósításából kiderült, hogy már az a tény is elegendő a nagyobb összegben történő bűncselekmények végrehajtásához, hogy a bitcoin árfolyama folyamatosan emelkedik.

Ebből kifolyólag problémás dolog a bitcoinügyletek ellenőrizhetetlensége, mivel a legtöbb tranzakciót teljesen anonim módon lehet elvégezni bizonyos összeghatárok felett. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

Az amerikai kormányzat már kidolgozott egy törvényjavaslatot, mely szerint ha valaki saját digitális pénztárcában helyezi el a kriptovalutáját és 3 000 dollárnál többet költ el, köteles igazolnia személyazonosságát.

A névtelen forgalmazás csökkentésévél és felszámolásával megnőhetne az érdeklődés az effajta eszközök iránt, az viszont kérdéses, ez miként hatna a bitcoin árfolyamára – sokak szerint éppen ez állíthatná meg a népszerű kriptovalutát a további előretörésben.

Az egyáltalán nem vitatható, hogy más pénzügyi eljárásokra is használják a bűncselekményeket megelőző intézkedéseket, ez alól az eszközosztály sem jelent kivételt.

Kína megengedőbb a bitcoinnal, azonban a szigorú politikai rendszere elriasztja a bűnelkövetőket, míg Indiában például nem is lehet használni kriptovalutákat fizetőeszközként, mivel betiltották őket.