Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

Putyin megkapta a második körös oltását

Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondása szerint szerdán kapta meg a koronavírus elleni oltóanyag második adagját.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatóját, Kirill Dmitrijevet hallgatja megbeszélésükön a moszkvai Kremlben 2021. április 2-án. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

„Most, közvetlenül ebbe a terembe való belépés előtt, megkaptam a második oltást is” – mondta Putyin egy élő videokonferencia során az Orosz Földrajzi Társaság kuratóriumának ülésén.

Putyin reményét fejezte ki arra vonatkozóan is, hogy a járvány hamarosan alábbhagy, és arra ösztönözte a lakosságot, hogy kövesse példáját az oltás felvételében. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

„Remélem, hogy minden rendben lesz. Nem is reménykedem, biztos vagyok benne. És ugyanezt kívánom nektek is, azon az alapon, hogy ti, a közeli hozzátartozóitok gondozásával foglalkoztok, ugyanezt fogjátok tenni, és követni fogjátok az én példámat” – mondta Putyin.

Március 23-án az orosz vezető megkapta a koronavírus elleni oltás első adagját anélkül, hogy a folyamatról bármilyen képet vagy videót is nyilvánosságra hozott volna, vagy hogy kiderült volna, melyik oltást kapta meg.

A Kreml akkor azt mondta, hogy az alkalmazott oltóanyag típusát nem hozzák nyilvánosságra, de azt állították, hogy az egyik jóváhagyott orosz oltóanyaggal történt az oltás.

Oroszország lett az első olyan ország a világon, amely 2020 augusztusában jóváhagyta a koronavírus elleni vakcinát, amikor engedélyezte saját fejlesztésű oltóanyagát, a Szputnyik V használatát – írja a CNN.