Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,47 Ft
Euró
387,08 Ft
Font
450,11 Ft
Bitcoin
62,856 $

Ha el szeretnénk kerülni a trombózist, fogyasszunk sok B9-vitamint

A folsavként is ismert vízben oldódó vitamin hiánya súlyos véralvadási zavarokat idézhet elő, főként terhes édesanyáknál.

Unsplash
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha nem megfelelő a folsavszintézis, akkor megemelkedhet a szervezetben a vér homocisztein szintje, ami azt jelenti, hogy megnőhet a vérrögképződés kockázata, ugyanis az egyensúly felborulása nyomán az érfalak mikroszűkülése állhat fenn.

Ratkó Tünde szülésznő, termékenységi specialista honlapján arról írnak, hogy a terhesség önmagában is megnöveli a trombózis rizikófaktorát, mivel a baba komoly megterhelést jelent az emberi szervezetnek. Soron kívül Vitézy Dávid szerint a fővárosi állatvédelem kudarc

Az indokolatlan elhízás rátesz még egy lapáttal a kockázatok hosszú sorára, ezért fontos, hogy a várandós kismamákat vitaminokkal támogassák – magyarázta Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos.

Vannak édesanyák, akiknél úgynevezett MTHFR mutáció alakult ki, melynek következtében nem tudják hasznosítani az elengedhetetlen folsavat. Azt, hogy van-e hasonló panaszunk, vérvizsgálattal lehet megállapítani.

Az úgynevezett negyedik generációs, vagy például quatrefolic formában az MTHFR gén mutációjától függetlenül a szervezet képes hasznosítani a folsavat, ráadásul kimagaslóan jó arányban, ami nagyon fontos.

Az MTHFR gén nemcsak vitamin-felhasználás szempontjából kulcsfontosságú, hanem más, esszenciális folyamatokba is beleszólhat, ezért jó, ha tisztában van vele kezelőorvosunk.

A kínai állami média szerint újraindultak a munkálatok a Budapest–Belgrád vasútvonalon

Meglepő módon a kínai sajtóból derült ki, hogy a korábban szüneteltetett munkálatok most újraindultak.