Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,76 Ft
Euró
395,20 Ft
Font
473,02 Ft
Bitcoin
63,833 $

Úgy tűnik, a magyar emberek egyre kevésbé akarnak válogatni a vakcinák között

Miután már lassan 2,5 millió embert oltottak be Magyarországon, a társadalom tagjai egymást győzik meg az oltás fontosságáról, annak helyességéről.

...svg content...Fotó: Nyíregyháza, 2021. április 5. Gál János szülés-nőgyógyász főorvos beolt egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 5-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország bizakodó lehet, mivel az oltási folyamat nagyon jól halad, rövidesen megszülethet a 2,5 milliomodik oltás, ami zöld utat adhat a nyitásoknak. Nagyon régóta várnak erre a magyarok, akik közül egyre többen akarják az oltást.

Ezzel kapcsolatban azt tapasztalni, hogy a megfelelő kommunikáció és tájékoztatás miatt nemigazán válogatnak az emberek az oltások között. A legfontosabb számukra az, hogy megkapják az adott vakcinát, ami hatékony és biztonságos.

Szlávik János infektológus a TV2 vendége volt a Mokkában kedd reggel, és többek között erről is mondott néhány szót. „Illetve rengeteg embert beoltottak, 2-3 millió ember az már egy tömeg, és mesélnek a többieknek, azoknak akik nem kaptak oltást, hogy semmilyen probléma nem volt vele, semmilyen komolyan gond nem adódott abból, hogy beoltották őket.”

„Ezek a hírek terjednek, és szerintem elterjedtek, mindenki látja. Most már nem az internetről tájékozódnak, hanem a baráti körükből, a rokonaiktól, és ők elmondják, hogy ezekkel az oltásokkal semmi komolyabb probléma nincs.”

Szlávik úgy látja, már a fiatalok közül is egyre többen akarják az oltást, ami nagyon jó előjel

„Nyilvánvalóan előfordulhat izomfájdalom, gyengeség, fejfájás, levertség, láz lesz, de ez minden oltásnál van.” – emelte ki Szlávik, aki korábban szintén megkapta az oltását, és mindig is azt hangsúlyozta, hogy fontos a vakcina beadása.

Szentkirályi Alexandra szerint Magyar Péterék már leosztották a zsíros pályázatokat

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz egyik vezető politikusa elmondta, mit gondol Karácsony Gergely főpolgármester legutóbbi döntéséről.