Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Április végére minden vakcinára regisztrált magyart be lehet oltani

A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára szerint robusztus nyájimmunitás elérésére lesz szükség.

...svg content...Nyíregyháza, 2021. április 5. Hepp-Ferenczi Anita csoportvezető asszisztens előkészíti az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját az oltás napján a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 5-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az RTL Klub Híradó riportjából kiderült, kormányzati adatok szerint 3,8 millióan regisztráltak koronavírus elleni védőoltásra, így becslések szerint április végére mindenki áteshet az oltáson.

„Olyan magas szintű nyájimmunitást kell elérnünk, amely ekkora szintű oltásellenességgel nem lehetséges. Most hurráoptimisták vagyunk, egyre nagyobb az oltási hajlandóság, de olyan küszöbhöz érkezünk, ahonnan nem tudunk továbbhaladni, mert sokan elvi alapon ellenzik” – magyarázta Boldogkői Zsolt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A KSH márciusi felmérése alapján a megkérdezettek 55,6 százaléka beoltatná magát, miközben a válaszadók 19 százaléka még nem döntötte el.

A virológus úgy gondolja, ez az arány még nem elegendő a teljes lakosság védettségéhez.

Vakcinákból már most több van, mint ahányan jelentkeztek oltásra, és az elkövetkező hetekben is érkeznek szállítmányok, így könnyen előfordulhat, hogy bőven lesz védőoltás, azonban nem lesz már kinek beadni.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.