Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,217 $

Legkésőbb szerda délelőttig elérhetjük a 2,5 millió beoltottat, ez vár ránk utána

Az oltások továbbra is problémamentesen, zökkenőmentesen zajlanak, ami lehetővé teszi, hogy hamarosan megkezdődjön a várva várt nyitási folyamat.

...svg content...Fotó: Nyíregyháza, 2021. április 5. Hepp-Ferenczi Anita csoportvezető asszisztens előkészíti az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját az oltás napján a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 5-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) hétfőn a kormány honlapján.

A KTK azt írta: Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:

A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.

Az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.

A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.

“Le kell törni az oltásellenességet” az MTA doktora szerint

A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra – tették hozzá.

Forrás: MTI

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.