Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

“Le kell törni az oltásellenességet” az MTA doktora szerint

Egy férfit beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. április 5-én. MTI/Vasvári Tamás
not image

Kolláth Benjámin

2021. április 5. - 15:50

Boldogkői Zsolt Facebookon beszélt arról, hogy a két és félmillió beoltott hatása hamarosan a járvány számainak alakulásán is meglátszik majd.

Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára és az MTA doktora osztotta meg nyilvános Facebook-posztban, hogy hol tart jelenleg az ország a nyitás és az oltások viszonylatában.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Mint írja, az oltási kampány világviszonylatban is jól halad Magyarországon és ennek szerinte hamarosan meglesz a hatása az egyelőre még kedvezőtlen statisztikákra is.

Emellett azonban két problémára hívja fel a figyelmet: az egyik az áprilisi iskolanyitás kérdése. Mint írja, mivel a gyermekek oltása még nem kezdődött meg, a tanároké pedig még tart, ennek még nem lenne itt az ideje, ráadásul a hazánkban terjedő brit variáns a gyerekekre is veszélyesebb.

A másik dolog, amire felhívta a figyelmet az, hogy lassan az oltásellenesség miatt nem fog olyan tempóban nőni az átoltottság, mint eddig, emiatt az oltási kedv növeléséért is kell tenni valamit.

A szakértő két dolgot említ meg, amivel le lehet törni az oltásellenességet, az egyik a vakcinaigazolással járó engedmények, melyek motiválhatnak az oltakozásra, a másik pedig az oltásellenes vezetők ellen a “hatályos jogszabályok alkalmazása”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.