Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Nyomás alá helyezhetik Észak-Koreát a nyugati nagyhatalmak

Az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán diplomatái pénteki találkozójukon megegyeztek abban, hogy közös erővel próbálják a továbbiakban is megakadályozni Észak-Korea atomfegyverekkel kapcsolatos programját.

Phenjan, 2021. március 24. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára beszédet mond egy 10 ezer otthonból álló lakópark tervezett megépítése alkalmából tartott phenjani rendezvényen 2021. március 23-án. MTI/EPA/KCNA
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Joe Biden biztonsági tanácsadója, Jake Sullivan, Japán védelmi biztosa, Sigeru Kitamura és Dél-Korea nemzetvédelmi tanácsadója, Szu Hun közös megállapodása értelmében a jövőben megerősítik a Koreai-félsziget békéjét elősegítő lépéseket.

A Reuters hírügynökség információi szerint a fő céljuk az lesz, hogy Phenjant tárgyalásra biztassák, egyúttal megakadályozzák, hogy tovább folytatódjanak a nukleáris töltetek és ballisztikai rakéták fejlesztései a kommunista vezetésű országban. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A denuklearizáción kívül a két Korea közti viták rendezését is előtérbe helyeznék a szövetségesekkel együtt, és azt sem tartják kizártnak, hogy mindezt egy nemzetközi találkozó keretében valósítsák meg, amelyre Észak-Korea vezetőségét is meghívhatják.

A hivatalos ülés után az amerikai diplomaták nyilatkozataiból kiderült, hogy komoly előrelépéseket értek el, a konzultációk Japánnal és Dél-Koreával a tervezett ütemben zajlottak.

A Barack Obama ideje alatt az USA észak-koreai különleges megbízottjaként tevékenykedő Joseph Yun elmondta, a békéhez és a denuklearizációhoz feltétlenül szükséges, hogy Kim Dzsongunnal és kormányával szemben ne hozzanak provokatív döntéseket, ezzel ugyanis hátráltathatják a folyamatokat.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.