Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Hamarosan döntés születhet a 16 és 18 év közöttiek oltásáról Magyarországon

Nem kizárt, hogy a Pfizer vakcinájával a 16 és 18 év közöttieket is elkezdjék oltani Magyarországon, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt péntek reggel.

...svg content...Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor az M1 után a Kossuth Rádiónak adott exkluzív interjút a járványhelyzetről, az aktuális számokról és tervekről. Még mindig súlyos a helyzet, és emiatt is felhívta az emberek figyelmét arra, hogy legyenek nagyon óvatosak húsvétkor, mert ha nem tartják be a szabályokat, az ünnepből nagy baj is lehet.

Az oltásokról szintén közölt pár adatot, miközben egyre több csoportot vesznek fel az aktuális oltási tervbe, így például már folyamatban van a várandósok, illetve a pedagógusok oltása is. Később újabb és újabb csoportok számára nyithatják meg az utat, de addig is bárki regisztrálhat, ami ingyenes és önkéntes. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi lesz a fiatalok oltásával, mivel a Magyarországon is használt Pfizerrel ezt meg lehetne tenni az új tanulmányok szerint. Ezzel kapcsolatosan Orbán azt mondta, várják a szakértők válaszát, mert aktuálissá vált a kérdés.

A tudományos összegzés és válasz várhatóan egy héten belül már Orbán asztalán lesz, így vélhetően a következő héten erről is születhet egy döntés, és kiderülhet, hogy adott esetben mikor kezdhetik meg ezen fiatal korosztály oltását.

Orbán hangsúlyozta, a felnőtteknél biztosan nem járható úgy, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltást.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.