Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Így alakulhat át Magyarországon a kijárási tilalom és a boltrendszer: akár 23 óráig is kint lehetünk?

Nem kizárt, hogy a kijárási tilalom kezdetét akár 23 óráig kitolják, mivel egy új boltrendszer léphet érvénybe.

Fotó: Illusztráció: Pixabay
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban már beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kiemelten fontos bejelentéseket tett péntek reggel a Kossuth Rádióban, közvetlen azután, hogy részt vett az operatív törzs hajnali ülésén.

Sok fontos dologról esett szó, így azt is megtudhattuk, hogy zöld jelzést kapott a várandós nők oltása, akiket két vakcinatípussal olthatnak. Őket arra kérte Orbán, hogy regisztráljanak, mivel az új döntés értelmében ők is oltást kaphatnak. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Szintén fontos, hogy a kijárási tilalom akár este 11 óráig is kitolódhat, köszönhetően az új boltrendszernek, mely négyzetméter alapú lesz, ami azt jelenti, hogy 10 négyzetméteren mindössze 1 ember tartózkodhat.

Nyilván ennek a betartása és ellenőrzése nem lesz a legkönnyebb feladat, illetve nagyobbak lehetnek a sorok a boltok előtt. Emiatt várhatóan változni fog a kijárási tilalom, ami jelenleg 8 órától lép érvénybe, de az új rendszer miatt 10, vagy 11 órától lehet érvényes.

Rejtélyes vegyületeket találtak terhes kismamák szervezetében

Várhatóan szombaton minden részlet ismert lesz erről a Magyar Közlönyben, így az is megerősítésre kerülhet, hogy a boltok tovább tarthatnak nyitva. Most úgy tűnik, hogy nem este 7, hanem 9 óráig lehetnek majd nyitva a hosszabb várakozási idő miatt.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.