Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,63 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,450 $

Egy nappal a választások után halt meg a kongói ellenzéki jelölt, a koronavírus végzett vele

Tragikus hírt jelentett be Kolelas kormányfőnöke, aki megerősítette, hogy az ellenzéki jelölt egy nappal a választások után elhunyt.

Fotó: Illusztráció: Pixabay
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Guy Brice Parfait Kolelas, a Kongói Köztársaság választásainak vezető ellenzéki elnökjelöltjeként kampányolt, de egy nappal azt követően, hogy az ország elment szavazni, elhunyt a koronavírus szövődményei miatt.

Az Al Jazeera beszámolója szerint Kolelas választások estéjén került kórházba, és a COVID-19 miatt halt meg, amikor Franciaországba vitték kezelésre. Ezt Christian Cyr Rodrigue Mayanda kampányfőnök erősítette meg hétfőn az AFP hírügynökségnek. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Kiderült, hogy az elnökjelölt az őt szállító orvosi repülőgépen hunyt el, ami vasárnap délután Brazzaville-ből érkezett. Szombaton az egyik családtag az Associated Pressnek elmondta, hogy Kolelas egy fővárosi magánkórházban kapott kezelést, miután megtámadta a szervezetét a koronavírus.

Pénteken emiatt az utolsó kampányeseményén már nem is tudott részt venni, és egy nappal korábban a sajtónak arról beszélt, hogy maláriája lehet. A 61 éves politikusról egy videó keringett a közösségi médiában, ahogy oxigénmaszkot visel egy kórházi ágyban.

Halad az oltási kampány Európában, de ki lesz az, aki elmehet nyaralni is?

Akkor gyenge hangon annyit mondott, hogy bajban van, a halál ellen harcol, de arra kéri a honfitársait, hogy menjenek el szavazni, ne a semmiért keljen harcolnia. A szavazások után várhatóan Denis Sassou Nguesso marad a kormány élén, aki 1997 óta a Kongói Köztársaság elnöke.