Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

A Moderna bejelentette a gyermekeknek szánt koronavírus elleni oltóanyag vizsgálatát

A koronavírus-járvány kezdete óta több gyártó is sikeresen kifejlesztette a vírus elleni oltóanyagokat, azonban minden vakcina felnőtteknek készült, a Moderna pedig most jelentette be, hogy megkezdik az általuk kifejlesztett, gyermekeknek szánt oltóanyag klinikai vizsgálatait.

Moderna koronavírus elleni vakcinát készítenek elő szociális alapszolgáltatásban dolgozó munkatársak beoltására a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Idősek Otthonának épületében 2021. március 11-én. MTI/Balázs Attila
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai Moderna kedden közölte, hogy megkezdte a koronavírus elleni oltóanyagának gyermekek számára kifejlesztett verziójának klinikai vizsgálatait, mely a tervek szerint 6 hónapos és 12 év közötti gyermekek esetében lesz majd alkalmazható, a vizsgálatba pedig 6750 résztvevőt vonnak majd be.

„Örömmel kezdhetjük el az mRNS-1273 második fázisának vizsgálatát egészséges gyermekek bevonásával, az Egyesült Államokban és Kanadában” – jelezte Stephane Bancel vezérigazgató nyilatkozatában. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

„Ez a gyermekgyógyászati vizsgálat segít felmérni a koronavírus-vakcina jelöltünk lehetséges biztonságosságát és immunogenitását a fiatalabb korú populációban”

fogalmazott Stephane Bancel.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.