Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,143 $

Unokázós csalókat buktatott le egy idős férfi

A bűnözők között régóta elterjedt unokázós történettel szeretett volna pénzügyileg megkárosítani egy nyugdíjast egy 26 éves férfi.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint egy 26 éves férfi 2019 decembere előtt megállapodott egy ismeretlenül maradt társával abban, hogy úgynevezett „unokázós” csalásokat követnek el. A megállapodásuk értelmében a vádlott ismeretlen társa egy Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról felhívja a kiszemelt időskorú áldozatot, és valótlanul azt állítja, hogy a sértett hozzátartozója, balesetet okozott, és a rendőri intézkedés elkerülése érdekében pénzre van szüksége – írta az ugyeszseg.hu.

A 26 éves vádlott annak érdekében, hogy őt a pénzösszegek átvételével ne lehessen közvetlenül kapcsolatba hozni, az ügy másik vádlottját, egy 23 éves férfit bírt rá az bűncselekményekben való részvételre. A fiatal férfi feladata a csalási pénzek átvétele volt. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Az ismeretlen elkövető ezután 2019. december 12-én az angol hívószámról felhívta az ügy időskorú sértettjét a fenti történettel, és a sértett unokaöccsének kiadva magát, 2.000.000 forintot kért tőle.

Végül 1.000.000 forint készpénz átadásában állapodtak meg, amelyért a 23 éves férfi ment a sértettel megbeszélt XVI. kerületi helyszínre.

A sértett már az első telefonhíváskor rájött a csalásra, azonban ezt igen rátermett módon nem fedte fel, eljátszotta a megtévesztett áldozatot annak érdekében, hogy az időközben általa értesített rendőrök a csalókat elfogják. A rendőrök a 23 éves férfit a pénz átadásakor tetten érték, majd később a 26 éves vádlott-társát is azonosították és elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két vádlottal szemben bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Az ügyhöz kapcsolódó képernyőfotón az egyik vádlott üzenetben bírja rá társát az elkövetésre.

Fotó ugyeszseghu

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.