Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

30 ezer koronavírussal kapcsolatos álhíreket terjesztő videót törölt le a YouTube

A videómegosztó-portál legutóbbi közleményéből kiderült, hogy több mint 30 ezer álhírterjesztő felvételt távolítottak el az elmúlt hónapban a platform felületéről.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A YouTube szóvivője közölte, a videók java része szöges ellentétben állt az Egészségügyi Világszervezet és a nemzetközi egészségügyi hatóságok vakcinákhoz kötődő állásfoglalásaikkal.

A BBC tudósítása szerint a védőoltásokkal kapcsolatos hamis információk negatívan befolyásolhatják az oltási kedvet, ezért folyamatosan azon dolgoznak a közösségi portálok szakemberei és algoritmusai, hogy ezeket minél hamarabb letöröljék felületeikről. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

A YouTube tavaly közel 800 ezer videót tiltott le, szakértők azonban úgy gondolják, még ez a fokozott szintű cenzúra sem elég, ezért továbbra is arra sürgetik az amerikai techóriást, szigorítsanak a feltételeken.

Főként arról szólnak a szóban forgó kamu hírek, hogy a vakcinák megölik az embereket, terméketlenséget okoznak, illetve titkos mikrochippel rendelkeznek, melynek beültetésével globális uralomra törnének a gazdagok.

A pandémia korai szakaszában a YouTube-on elszaporodtak az összeesküvés-elméletek arról, pontosan milyen hatásai vannak a járványnak, illetve szállingózni kezdtek a csodaszerekről és mindent megoldó gyógymódokról szóló hírek is, amelyeknek semmilyen valóságalapjuk sem volt.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.