Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Meggyilkolta újszülött gyermekét egy édesanya

Tavaly nyáron szülést követően szándékosan magára hagyta egy mezőn az ott megszült gyermeket az a most 37 éves nő, aki ellen a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat.

Fotó: Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ugyeszseg.hu szerint a vádlott már kamaszkora óta folytatott prostitúciós tevékenységet bel- és külföldön egyaránt, mellyel összefüggésben az elmúlt húsz évben többször teherbe esett.

A rendelkezésre álló adatok szerint terhességei gyakorta művi terhesség-megszakítással vagy spontán vetéléssel végződtek, de született három élő gyermeke is, akiket a rokonok vettek gondozásba. Velük a vádlott anyaként nem tartott kapcsolatot. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

2019 őszén a nő ismét várandós lett. Novembertől – amikor egy Heves megyei faluba költözött – már nem vett részt a kötelező orvosi vizsgálatokon és a terhesgondozáson sem.

A 2020. június 17-re virradó éjjel, miután jelentkeztek nála az első tolófájdalmak. Anélkül, hogy bárkinek is szólt volna, a tartózkodási helyéről gyalogosan a település határában fekvő mezőgazdasági területre ment, ahol a kora hajnali órákban világra hozta 2.75 kg súlyú életképes fiúgyermekét.

Ezt követően azonban az újszülöttet nem látta el, hanem miután a földön hagyott mezítelen gyermeket paladarabokkal letakarta, hazament. A magára hagyott újszülött az ellátatlanság következtében rövid időn belül életét vesztette. Rokonai kérdésére a vádlott azt adta elő, hogy a kicsit egy kórház e célra rendszeresített inkubátorában helyezte el.

A Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az elkövetőt. Ennek a különösen súlyos, minősített élet elleni bűncselekménynek a büntetése a törvény szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét a váddal egyezően elismeri, vele szemben a bíróság 10 év fegyházbüntetést és 10 év időtartamú közügyektől eltiltást szabjon ki, emellett szüntesse meg a még élő gyermekei vonatkozásában fennálló szülői felügyeleti jogát.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.