Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,33 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
64,167 $

Nem született döntés a vakcinaútlevélről az EU-csúcson

Az Európai Unió vezetői a kétnapos videokonferencia első napján ígéretet tettek a koronavírus elleni vakcinák mielőbbi szétosztására, azonban egyelőre elhalasztják a döntést a nemzetközi vakcinaútlevélről.

Flickr/wuestenigel
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az unió 27 tagállamában megközelítőleg a teljes lakosság közel hat százaléka kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, habár az Egyesült Királyságban már 27 százalékos az átoltottság aránya. A gyógyszergyártók késedelmes szállításai miatt azonban az EU-s oltások egyelőre rendkívül lassú ütemben haladnak.

A 24.hu azt írja, az EU vezetői közös közleményben tervezik ismertetni a problémákat, mindeközben pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy az oltási programokat sürgessék a régióban. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

A korábban javasolt nemzetközi vakcinaútlevél kapcsán azonban egyelőre nem született döntés, ugyanis a vezetők úgy vélik, több tagállamban ez lenne az institúciós diszkrimináció alapja.

A csúcson ezért csupán annyiban sikerült megállapodásra jutni, hogy a kormányfők tovább dolgoznak a rendszeren és egy közös megállapodáson, és a közeljövőben valamikor visszatérnek a témára.

Nagy Márton szerint Magyarország az űripar egyik meghatározó szereplője lehet

A nemzetgazdasági miniszter szerint minden adott ehhez.

Ronaldinho-gólpasszt adott az Arsenal játékosa Kerkezék ellen (videó)

Anno Ronaldinho adott hasonló passzokat, amikor a passz pillanatában szándékosan elfordította a fejét másik irányba, most ugyanezt tette az Arsenal játékosa az utolsó gólnál, majd Rice a hálóba tette a labdát.