Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Megvan az első indiai nagyváros, amelynek lakosságát teljesen beoltották

A koronavírus elleni harcnak még nincs vége, ha a háború miatt háttérbe is szorult, Mumbai lakosságának azonban már kevésbé kell aggódnia, ugyanis minden 18 év feletti jogosultat beoltottak legalább két dózis vakcinával.

A Salamon-szigeteken is berobbant a járvány, miközben rekordalacsony az átoltottság

A Salamon-szigeteken ez az első járványkitörés, mely azért is ad okot aggodalomra, mert a lakosság többsége nem kapta meg a koronavírus elleni védőoltást.

A magyar katonák közül szinte mindenki felvette a koronavírus elleni védőoltást

Remek hír érkezett a magyar honvédség oltási státuszáról, ugyanis közel 100 százalékos átoltottságról számoltak be.

A világ nem hibáztathatja Afrikát, hiszen nem ad elegendő oltóanyagot a kontinensnek

A nemzetközi közösségnek nem szabadna Afrikát okolnia, amiért a kontinens átoltottsága rendkívül alacsony, hiszen korlátozza az oltóanyagokhoz való hozzáférésüket.

Javult az átoltottsági arány Magyarországon, egyre többen döntenek az oltás mellett

A koronavírus-járvány negyedik hullámában a korábbiaknál is fontosabb, hogy be legyünk oltva, hiszen ezzel megakadályozhatjuk, hogy súlyos állapotba kerüljünk, amennyiben megfertőződünk.

További Hírek

Románia bajban van, több mint 1100 tanintézményben egyetlen oltott dolgozó sincs

Romániában berobbant a járvány, a kórházak megteltek koronavírusos betegekkel, a kormánnyal szembeni bizalmatlanság eredményeképp azonban nagyon alacsony az átoltottság.

Íme, ezek a világ legjobb oltási programjával rendelkező országai

Most megmutatjuk, melyek a világ legjobb átoltottsági arányával rendelkező országai, az első 10 helyezett bemutatásával.

Portugáliában gyakorlatilag mindenkit beoltottak a vírus ellen

Portugália a világ legjobb oltási arányokkal rendelkező országai közé tartozik, a kampányt vezető Henrique Gouveia e Melo altábornagy szerint pedig a siker kulcsa egy dologban rejlik: a politikát iktassák ki belőle.

Hátrébb csúszott Magyarország az uniós átoltottsági rangsorban

Az oltási kampány kezdetén még kontinentális élmezőnybe tartozott Magyarország, a nyárra azonban megtorpant az oltási kedv.

Utolsók között vagyunk Európában átoltottság tekintetében

Amíg korábban tartottuk éllovas szerepünket a kontinensen, addig mára a 68 százalékos átoltottsággal visszacsúsztunk a sereghajtók közé.

György: a szülők használják ki a nyarat, iskolakezdés előtt oltassák be a gyerekeket

György István, az országos oltási munkacsoport vezetője kijelentette, növelni kell a magyar lakosság koronavírus elleni átoltottságát, ezért a 65 év felettieknek és a 12-15 éveseknek külön oltási akciót szerveznek.

Merkely: ott, ahol ilyen magas az átoltottság, mint Magyarországon, nem fog bekövetkezni negyedik hullám

A Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a járványról, és jó hírekkel szolgált.

Rusvai szerint, ha nem érjük el a szükséges átoltottságot, újabb hullámra számíthatunk ősszel

Habár a koronavírus-járvány csendesedik Magyarországon, a nemrég megjelent indiai variáns, és az oltási hajlandóság stagnálása befolyásolhatja az őszi időszakot, így akár egy újabb hullámra is számíthatunk majd.

Mennyire vagyunk távol a nyájimmunitástól?

Sokan beszélnek nyájimmunitásról, az oltási terv előrehaladtával pedig lassan lesz is miről beszélni, ám ahhoz, hogy ezt elérhessük, minimum 8 millió embert kellene beoltani Magyarországon.